Spoznajte predavatelje 2023

Adrien Žitko

SIQ Ljubljana

Predavanje:
Socialni inženiring in pridobivanje delcev informacij

Četrtek, 01.06.2023
12:15 - 12:45
O predavanju
 

Adrien se z vdornimi testi ukvarja zadnja štiri leta in pol, v prostem času pa se redno izobražuje s pomočjo različnih CTF in HackTheBox ter drugimi tekmovalnimi aktivnosti. Trenutno nosilec certifikatov CEH ter CompTia Security+. Njegova znanja zajemajo notranje in zunanje varnostne preglede, varnostne preglede spletnih aplikacij, nastopil pa je tudi kot predavatelj na odmevnih konferencah kot je Infosek.

Aleš Košir

vodja oddelka za informatiko, Univerza v Ljubljani

Predavanje:
OKROGLA MIZA: Energetska učinkovitost in trajnost v podatkovnih centrih

Četrtek, 01.06.2023
14:30 - 15:15
O predavanju
 

Bjørn Ronning

General Manager, NORWEGIAN DATA CENTER INDUSTRY

Predavanje:
Why does trade associations matter?

Četrtek, 01.06.2023
09:00 - 09:30
O predavanju
 

Bjørn Rønning has been the CEO of the Norwegian Datacenter Industry -- the trade association and the voice of the datacenter industry in Norway -- since it was formed in 2021. The association represents the entire value chain of the Norwegian data center industry, and represents site developers, network companies, power producers, fiber operators, equipment suppliers, advisors to data center operators. The association currently holds 50 member companies from home and abroad.
Bjørn has more than 20 years of experience in the digital infrastructure space, both as an advisor and entrepreneur for domestic and international projects and companies.
Bjørn holds a degree in electronics and process automation.

Boštjan Košir

ADVANT d.o.o.

Predavanje:
Odkrivanje skritih pasti v sistemih električnega napajanja podatkovnih centrov

Četrtek, 01.06.2023
14:00 - 14:30
O predavanju
 

Boštjan Košir, vodja tehnične podpore Advant d.o.o. in akreditirani Uptime Institute ATS specialist, se že več kot 15 let ukvarja s sistemi vodenja in nadzora ter z načrtovanjem podatkovnih centrov. Svoje delo na področju podatkovnih centrov posveča predvsem problematiki načrtovanja sodobnih podatkovnih centrov z vidika razpoložljivosti, zagotavljanja primernih delovnih pogojev za vgrajeno računalniško opremo (napajanje in hlajenje), energijske učinkovitosti ter vodenja in nadzora sistemov podatkovnih centrov.

Branko Jovanović

ADVANT d.o.o.

Predavanje:
OKROGLA MIZA: Energetska učinkovitost in trajnost v podatkovnih centrih

Četrtek, 01.06.2023
14:30 - 15:15
O predavanju
 

Branko Jovanović je bil leta 1998 soustanovitelj podjetja ADVANT d.o.o. iz Ljubljane, katero danes velja za eno vodilnih slovenskih podjetij na področju infrastrukture podatkovnih centrov. V zadnjih 15 letih je za večja slovenska podjetja in državne ustanove vodil številne projekte načrtovanja in izgradnje podatkovnih centrov.
Znanje in izkušnje prenaša s predavanji na različnih strokovnih konferencah, posvečenih tej temi. Bil je tudi avtor in predavatelj prvega izobraževanja na temo "Projektiranje infrastrukture sodobnih računskih centrov" za pooblaščene inženirje pri Inženirski zbornici Slovenije.
Končal je študij računalništva in informatike na Moskovskem inštitutu za energetiko, kjer si je leta 1995 pridobil diplomo doktorja znanosti s področja računalništva in informatike. Tekoče govori slovensko, angleško, rusko in srbsko.

Branko Jovanović

predsednik sekcije za IT infrastrukturo in podatkovne centre/ZIT

Predavanje:
UVODNI NAGOVOR

Četrtek, 01.06.2023
08:55 - 09:00
O predavanju
 

dr. Aida Kamišalić Latifić

državna sekretarka, MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO

Predavanje:
UVODNI NAGOVOR

Četrtek, 01.06.2023
08:45 - 08:55
O predavanju
 

Dr. Aida Kamišalić Latifić se je rodila leta 1980 v Zvorniku v Bosni in Hercegovini. Ob začetku vojne v BiH je kot begunka prišla v Maribor. Leta 1994 se je vpisala v klasično-humanistični oddelek Prve gimnazije Maribor. Leta 2003 je zaključila študij na univerzitetnem študijskem programu računalništva in informatike na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Na isti fakulteti je nadaljevala podiplomski študij in poklicno pot asistentke za predmetno področje informatika. Tekom doktorskega študija je bila več let gostujoča raziskovalka na Univerzi Rovira in Virgili v Tarragoni v Španiji. Doktorirala je leta 2014 s področja računalništva in informatike.
Je docentka za področje informatike na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in članica Laboratorija za podatkovne tehnologije ter skupine Blockchain Lab:UM.
Ima skoraj dvajset let izkušenj na področju raziskovalnega, pedagoškega in projektnega dela. Njena raziskovalna področja vključujejo podatkovne tehnologije, velepodatke, tehnologijo veriženja blokov in medicinsko informatiko. Je ena izmed začetnikov iniciative EduCTX, ki je prejela eNagrado 2019 za najboljši projekt s področja računalništva in informatike. Je soavtorica številnih znanstvenih člankov, objavljenih v priznanih revijah ter je solastnica izuma s področja tehnologije veriženja blokov. Januarja 2020 ji je bil podeljen naziv Inženirka leta 2019.

Egon Süssinger

PANDUIT

Predavanje:
Panduit rešitve za podatkovne centre

Četrtek, 01.06.2023
10:30 - 10:45
O predavanju
 

Erwin Deeben

LEVITON NETWORK SOLUTIONS

Predavanje:
Evolution of Data Centers: From the Cloud to Edge

Četrtek, 01.06.2023
12:45 - 13:15
O predavanju
 

Like you, infrastructure expert Erwin Deeben has seen the world of ICT shift over the years. The demands of customers and companies push us to the limit, are you ready for it? Higher speeds and more needs, flexibility how do we cope with this?
With over two decades of design, build and management of infrastructures, and most importantly, real-life, in-the-trenches business experience, his view is radically different. Erwin appreciates, and shares with listeners, that different view is not a moment-to-moment choice it is a way to support businesses needs and challenges for longer terms.
Erwin has served as a senior consultant with the Dutch based system integrators KPN and Getronics Company for several years. He is an infrastructure professional, many years of experience as a portfolio, product and technical manager and continues to work with the best and brightest within the infrastructure world.

Gorazd Božič

vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT

Predavanje:
UVODNI NAGOVOR

Četrtek, 01.06.2023
08:30 - 08:45
O predavanju
 

Gorazd Božič je vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team). Odzivni center SI-CERT v okviru javnega zavoda Arnes od leta 1995 dalje preiskuje vdore v računalnike, okužbe z računalniškimi virusi in pomaga uporabnikom pri raznovrstnih drugih zlorabah na internetu, tudi preko programa ozaveščanja varninainternetu.si. Med letoma 2000 in 2008 je Gorazd Božič predsedoval evropski skupini odzivnih centrov TF-CSIRT in je predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za omrežno in informacijsko varnost ENISA.

Ksenija Montani

pomočnica direktorja za področje informatike in sodobnih tehnologij, Javni zavod Lekarna Ljubljana

Predavanje:
OKROGLA MIZA: Energetska učinkovitost in trajnost v podatkovnih centrih

Četrtek, 01.06.2023
14:30 - 15:15
O predavanju
 

Luka Milinković

Symphony

Predavanje:

Luka Milinković has many years of experience in controlling and managing of IT security risks through the development of new solutions and performing IT audits. Luka has participated in various projects such as development and implementation of crypto algorithms and protocols, authentication methods, GDPR, application of AI & ML in business, digital payment systems, blockchain technology, data protection and implementation of models for the automatic detection of internal/external fraudulent acts. Luka has experience in defining and improving the ITIL processes and IT controls, strategic IT management and IT risk management. Luka is Security, Governance and Risk Manager at Symphony. His passions are cryptography, authentication algorithms, blockchain, security design and Lego.

Matjaž Miškec

RITTAL d.o.o.

Predavanje:
Rittal RiMatrix - Mikro podatkovni centri

Četrtek, 01.06.2023
11:45 - 12:15
O predavanju
 

Matjaž Miškec je vodja prodaje v podjetju Rittal d.o.o. Tu je zaposlen vse od ustanovitve podjetja leta 1998. V tem obdobju je skupaj s svojimi kolegi spoznaval slikovit razvoj IT infrastrukturne opreme. Njihovim poslovnim partnerjem svetuje pri izbiri učinkovite in po najnovejših smernicah in zahtevah ustrezne IT opreme, ki jo ponuja podjetje Rittal iz Nemčije.

Peter Reinhardt

XENYA d.o.o.

Predavanje:
Arhitektura podatkovnega centra za izvajanje kompleksnih UI modelov

Četrtek, 01.06.2023
12:45 - 13:15
O predavanju
 

Peter Reinhardt je veteran na področju elektronike in računalništva, s 25 let razvojno raziskovalnega dela na Institutu Jožef Stefan, in za tem prek 20 let v podjetju Xenya d.o.o. Z mrežami se ukvarja še iz časov DECNet-a. Z IP omrežji ima že več kot 30 letne izkušnje ter več kot 20 letne z optičnimi komunikacijami. Sodeloval je pri zasnovah in postavitvi vrste javnih in poslovnih omrežij, optičnih povezav ter računskih centrov v Sloveniji. Ukvarja se s transportnimi optičnimi omrežji, IP omrežji, z arhitekturo omrežij in podatkovnih centrov, ter z načrtovanjem naprav in optičnih sistemov ter meritvami na področju optičnih komunikacij in v podatkovnih omrežjih.

Peter Süssinger

EGAL d.o.o.

Predavanje:
OKROGLA MIZA: Energetska učinkovitost in trajnost v podatkovnih centrih

 

Rešitve podjetja AEM za testiranje in certificiranje omrežij v podatkovnih centrih

 

Četrtek, 01.06.2023
14:30 - 15:15
O predavanju
 
Četrtek, 01.06.2023
10:45 - 11:00
O predavanju
 

Stefano Lena

SCHNEIDER ELECTRIC / ADVANT d.o.o.

Predavanje:
The temperature dilemma in modern data center: air and liquid cooling

Četrtek, 01.06.2023
10:00 - 10:30
O predavanju
 

Stefano Lena has been working in the HVAC business since 2006, mostly on industrial and comfort solutions. After he earned his master’s degree in Electronic Engineering, he joined an Italian HVAC manufacturer as a Product Development Engineer. Stefano next moved to an HVAC sales and key account management position for a Swiss HVAC company. In 2017, he joined Schneider Electric as a Product Manager and worked in marketing roles developing his expertise in data center applications. He’s currently member of the “Innovation and Strategy Cooling Team” supporting the design of key cooling projects and co-leading the Schneider Electric Liquid Cooling Program.

Stijn Grove

Managing Director, DUTCH DATA CENTER ASSOCIATION

Predavanje:
The future of the datacenter market from a Dutch/European perspective

Četrtek, 01.06.2023
09:30 - 10:00
O predavanju
 

Stijn Grove (1971) is the Managing Director and founder of the Dutch Data Center Association, DDA, which is the national trade association for Data Centers in the Netherlands. He also is the MD of the Digital Gateway to Europe organisation which promotes the Dutch data hub.
The DDA connects the market-leading Data Centers in the Netherlands to strengthen economic growth and drive awareness of Data Centers. DDA stimulates interaction between its participants, partners, government, interest groups and platforms. It promotes the role, impact, and significance of
Data Centers in our society and represents the interests of the DDA participants.
Stijn is currently Member of the Board of the European Data Centre Association and is Member of the Board of the Belgium Digital Infrastructure Association. He is Chairman of KickStart Europe, Green Data Center Conference and the DataCenterPlatform. He is Member of the Dutch NEN Standards Committee for Data Centers and the European Green Data Centres working group. Next to that he is (Main) Jury member of the Dutch Computable Awards, Dutch-IT Channel Awards and the Global DataCloud Awards.
Previously he was Member of the Board of the Climate Neutral Data Center Pact, ViceChairman of the iPoort foundation, Member of the Amsterdam Sustainability Board, Member of the Board and Co-Initiator of the Digital Infrastructure Netherlands foundation, the umbrella organisation for the Dutch digital infrastructure sector and he has been Secretary and Chairman of Stichting ‘t Vossenhol, the oldest Sailing School in the Netherlands.
In his career prior to the DDA, Stijn Grove has worked for UUNET, Verizon Business, Samsung Telecom, Colt, and EvoSwitch Data Centers in Senior Management roles and as an independent consultant. He is an avid industry blogger, columnist, and event speaker. In his spare time Stijn loves to spend time with his family, sail, work in the garden, and work on various DIY projects in and around his house.

Tobias Rauh

METZ CONNECT GmbH

Predavanje:
Smart Cabling with METZ Connect - bringing high speeds in compact spaces

Četrtek, 01.06.2023
12:15 - 12:45
O predavanju
 

Tobias Rauh joined METZ Connect in November 2021, coming from an international Data Center environment, with topics like MPO migration, renewed data center infrastructure, and newly built data centers. At METZ Connect his goal is to develop the business of METZ Connect in the Eastern European markets and find the right solution for you, their final user. Whether in the network infrastructure, building management area, or industrial cabling, his philosophy is to understand the technical demands of their customers to select the right products and support you in realizing your ideas.

Tomo Kokalj

Predavanje:
Odkrivanje skritih pasti v sistemih električnega napajanja podatkovnih centrov

Četrtek, 01.06.2023
14:00 - 14:30
O predavanju
 

Tomo Kokalj, informatik in Evropski energetski manager s 30 letnimi izkušnjami na področju razvoja poslovnih rešitev, se zadnjih 10 let intenzivno ukvarja s sistemi za merjenje in analizo rabe različnih vrst energije ter drugih podatkov iz senzorjev in merilnikov v industriji.
Kot sistemski integrator podjetja Schneider Electric deluje predvsem na področju analize kvalitete električne energije, ugotavljanja obremenjenosti posameznih tokokrogov v elektro energetskih sistemih, obremenjenosti in zmogljivosti napajalnih sistemov ter z ugotavljanjem staranja in obrabe odklopnikov.

Vinko Božič

SOCOMEC SICON d.o.o.

Predavanje:
Optimizirane arhitekture napajanj podatkovnih centrov – rešitve in pasti

Četrtek, 01.06.2023
11:45 - 12:15
O predavanju
 

Vinko Božič je po izobrazbi magister elektrotehnike. Zaposlen je v skupini Socomec kot razvijalec trgov in tehnična podpora za področje Nemčije, srednje in vzhodne Evrope.
Ukvarja se s sistemi in napravami za napajanje brez prekinitev (UPS), usmerniki, razsmerniki, statičnimi preklopnimi stikali, generatorji in hibridnimi sistemi napajanja.
V začetku je vodil prenos tehnologije proizvodnje UPS naprav - v okviru tega je delal v različnih oddelkih partnerskega podjetja Sicon v Italiji. V nadaljevanju je organiziral delo skupine za tehnično podporo prodajnih in poprodajnih aktivnosti za področje srednje in vzhodne Evrope.
V času delovanja v okviru Socomec-Sicon je objavil več strokovnih člankov s področja zanesljivega napajanja brez prekinitev.
Njegova prva zaposlitev je bila v podjetju Iskra mikroelektronika, kjer je v začetku deloval kot strokovni sodelavec za področje zanesljivosti in na koncu vodil laboratorij za kakovost in zanesljivost. V tem okviru usposabljanje v ZDA za področje mikroelektronskih tehnologij. Analiziral je zanesljivost delovanja mikrovezij, ugotavljal vzroke za nedelovanje in sodeloval z razvojem in proizvodnjo ter predlagal spremembe za povečanje izplena in funkcionalnosti. Objavljal je članke na temo metod za analize odpovedi, projektiranja vezij.

29.5.2024
Gospodarsko razstavišče

Izkoristite Early bird ceno, ki velja samo še
do 1.5.2024

DATA CENTER
 
197€
DATA CENTER + INFOSEK
900€

Cene ne vsebujejo DDV

PRIJAVI SE

Redna cena

Early bird cena
DATA CENTER
297€
197€

Velja za prijave prejete do 1.5.2024
Cene ne vsebujejo22% DDV

Early bird cena
DATA CENTER + INFOSEK
1.200€
900€

Velja za prijave prejete do 1.5.2024
Cene ne vsebujejo22% DDV

Soorganizator

Zlati sponzorji

Srebrni sponzorji

Srebrni partnerji

Bronasti sponzorji

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.