Spoznajte predavatelje DATA CENTER 2021

Andrej Kranjc

POŠTA SLOVENIJE d.o.o.

Predavanje:
Nivoji podatkovnih centrov Pošte Slovenije

Četrtek, 16.09.2021
12:00 - 12:30
O predavanju
 

Andrej Kranjc, zaposlen na Pošti Slovenija v Diviziji IKT rešitev. Skupaj z ekipo strokovnjakov iz Pošte Slovenije svetuje podjetjem na področju varnega shranjevanje podatkov ali v podatkovnih centrih, ki jih ima Pošta Slovenije preko 900 m2 ali v obliki oblačnih storitev (npr. AzureStack na Pošti Slovenije). Sodeluje tudi pri ostalih informacijskih rešitvah, pod blagovno znamko Posita, ki jih Pošta Slovenije ponuja na trgu (E-arhiv, Oblačne storitve, Digitalni podpis).

Anton Rems

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Predavanje:
Programsko definiran podatkovni center (SDDC)

Četrtek, 16.09.2021
11:30 - 12:00
O predavanju
 

Anton Rems je v Telekomu Slovenije produktni vodja za področje upravljanih IKT-storitev in poslovnih rešitev v oblaku. Ima več kot 25 let izkušenj s področja poslovno-informacijskih sistemov, predvsem kot svetovalec ali projektni vodja za zahtevne projekte uvajanja in nadgradnje informacijskih sistemov, za zunanje izvajanje (outsoursing) IKT, za uvedbo neprekinjenega poslovanja in uvajanja IKT-storitev v oblaku.

Boštjan Košir

ADVANT d.o.o.

Predavanje:
Najpogostejši vzroki za nedelovanje podatkovnih centrov in možni ukrepi

Četrtek, 16.09.2021
11:30 - 12:00
O predavanju
 

Boštjan Košir, vodja tehnične podpore Advant d.o.o. in akreditirani Uptime Institute ATS specialist, se že več kot 15 let ukvarja s sistemi vodenja in nadzora ter z načrtovanjem podatkovnih centrov. Svoje delo na področju podatkovnih centrov posveča predvsem problematiki načrtovanja sodobnih podatkovnih centrov z vidika razpoložljivosti, zagotavljanja primernih delovnih pogojev za vgrajeno računalniško opremo (napajanje in hlajenje), energijske učinkovitosti ter vodenja in nadzora sistemov podatkovnih centrov.

Boštjan Lavuger

NTR INŽENIRING d.o.o.

Predavanje:
Nove tehnologije v računalniških centrih

Četrtek, 16.09.2021
09:00 - 09:30
O predavanju
 

Boštjan Lavuger se že več kot 15 let ukvarja s problematiko računalniških centrov. Na Pošti Slovenije je vodil izgradnjo še vedno enega največjih računalniških centrov pri nas. V tem času je kot svetovalec, projektant ali vodja projekta sodeloval pri snovanju in izvedbi več kot 30 projektov različnih računalniških centrov v Sloveniji. Od leta 2009 je zaposlen v podjetju NTR Inženiring, v Mariboru. V zadnjem času se posveča problematiki zagotavljanja delovanja računalniških centrov s poudarkom na obvladovanju delovnih procesov in nadzorom nad vso potrebno infrastrukturo.

Branko Jovanović

ADVANT d.o.o.

Predavanje:
2021 – leto trajnostnih podatkovnih centrov

Četrtek, 16.09.2021
09:30 - 10:00
O predavanju
 

Branko Jovanović je bil leta 1998 soustanovitelj podjetja ADVANT d.o.o. iz Ljubljane, katero danes velja za eno vodilnih slovenskih podjetij na področju infrastrukture podatkovnih centrov. V zadnjih 15 letih je za večja slovenska podjetja in državne ustanove vodil številne projekte načrtovanja in izgradnje podatkovnih centrov.
Znanje in izkušnje prenaša s predavanji na različnih strokovnih konferencah, posvečenih tej temi. Bil je tudi avtor in predavatelj prvega izobraževanja na temo "Projektiranje infrastrukture sodobnih računskih centrov" za pooblaščene inženirje pri Inženirski zbornici Slovenije.
Končal je študij računalništva in informatike na Moskovskem inštitutu za energetiko, kjer si je leta 1995 pridobil diplomo doktorja znanosti s področja računalništva in informatike. Tekoče govori slovensko, angleško, rusko in srbsko.

Dejan Valh

IZUM

Predavanje:
Superračunalnik Vega

Četrtek, 16.09.2021
13:15 - 13:45
O predavanju
 

Dejan Valh že več kot 20 let deluje na področju informacijskih tehnologij na Institutu informacijskih znanosti, IZUM-u iz Maribora, ki skrbi in razvija knjižnični informacijski sistem COBISS (www.cobiss.si) in informacijski sistem za raziskovalno dejavnost SICRIS (E-CRIS) za uporabnike širom Slovenije in tudi na Balkanu. Skoraj 15 let vodi sektor Sistemska podpora, ki skrbi za razpoložljivost sistemske infrastrukture, nudi pomoč razvojnim aktivnostim ter ponuja storitve interne informatike IZUM-a. Od leta 2018 naprej, ko se je začel projekt HPC RIVR, ki je predstavljal temelj za izgradnjo HPC Vega, je bil kot vodja strokovnega sveta konzorcija HPC RIVR odgovoren za pripravo tehničnih zahtev razpisa za superračunalnik HPC Vega in za evalvacijo ponujenih rešitev. Ob končanju obsežnega projekta implementacije v marcu tega leta je skupaj s partnerji iz Instituta Jožef Stefan in novo ekipo razvojnih inženirjev izvedel aktivnosti preverjanja tehnične ustreznosti izvedbenih del implementacije HPC Vega, takoj po otvoritvi pa do danes pa vodi tudi ekipo, ki mora poskrbeti za vzdrževanje sistema, razvoj novih storitev za uporabnike ter nuditi tehnično pomoč uporabnikom v Sloveniji in Evropi. Od sredine leta 2020 je prevzel tudi funkcijo koordinatorja konzorcija Slovenskega nacionalnega superračunalniškega omrežja SLING (www.sling.si), ki ga zastopa Arnes, in v katerega so združene razvojno-raziskovalne in izobraževalne organizacije ter podjetja v Sloveniji, ki se na kakršnikoli način okvarjajo s področjem superračunalništva v Sloveniji. SLING predstavlja platformo za skupno sodelovanje na nacionalni ravni, brez katerega izvedba tako velikih projektov, kot je superračunalnik HPC Vega, ne bi bila izvedljiva.

Dino Cerić

VERTIV Croatia d.o.o.

Predavanje:
Vertiv Integrated Modular Solutions - Portfolio and capabilities

Četrtek, 16.09.2021
13:15 - 13:45
O predavanju
 

I was born and raised in a town called Osijek in Croatia.
Prior to joining Vertiv, I was managing sales for a local technology company specializing in professional video and audio systems and security technology. Since joining Vertiv almost 10 years ago, I have changed a number of roles.
Originally starting in the IMS Team working as a Solution Architect back in January 2012, I have been engaged in a number of successful IMS projects in EMEA, leading technical discussions with clients and creating winning solutions in the process.
In April 2017 I took over the position of Sourcing Manager in EMEA region for IMS Business. As a Sourcing Manager, I have developed and executed supply chain strategies, linking business requirements to existing and new suppliers and their capabilities
and performances, and was doing negotiations and closing contracts with suppliers.
From November 2020 I took on the new very challenging role of Solution Sales Manager covering the Europe Region with focus on growing the IMS business, custom and standard market segments in Europe.
In my spare time, I enjoy spending time with my family and friends. Also I am a big fan of tennis, which I also plays recreationally.

 

Luka Grahek

SOCOMEC SICON d.o.o.

Predavanje:
Obvladajte spremljanje podatkovnega centra zahvaljujoč inovacijam

Četrtek, 16.09.2021
11:00 - 11:30
O predavanju
 

Luka Grahek, produktni specialist za energetsko učinkovitost v podjetju Socomec. Ima večletne delovne izkušnje na področju nizkonapetostnih merilnih sistemov in naprav za brezprekinitveno napajanje.
Sodeluje pri pripravah rešitev v različnih državah, kjer si je na mnogih projektih pridobil še dodatna znanja s tega področja.

Matjaž Miškec

RITTAL d.o.o.

Predavanje:
Rittal TX CableNet novo ohišje - Novi standard pri urejanju kablov

Četrtek, 16.09.2021
11:00 - 11:30
O predavanju
 

Matjaž Miškec je vodja prodaje v podjetju Rittal d.o.o. Tu je zaposlen vse od ustanovitve podjetja leta 1998. V tem obdobju je skupaj s svojimi kolegi spoznaval slikovit razvoj IT infrastrukturne opreme. Njihovim poslovnim partnerjem svetuje pri izbiri učinkovite in po najnovejših smernicah in zahtevah ustrezne IT opreme, ki jo ponuja podjetje Rittal iz Nemčije.

Samo Gostič

Gradbeni inštitut ZRMK d.o.o.

Predavanje:
Potresna varnost podatkovnih centrov v Sloveniji

Četrtek, 16.09.2021
10:00 - 10:30
O predavanju
 

dr. Samo Gostič, univ. dipl. inž. grad., je vodja laboratorija na Gradbenem inštitutu ZRMK d.o.o. Od leta 1993 je zaposlen na ZRMK, z vmesnim obdobjem doktorskega študija kot mladi raziskovalec in asistent na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo. Področje njegovega raziskovalnega, kot tudi aplikativnega dela obsega od potresnega inženirstva do preiskav gradbenih materialov. Sodeloval je v več nacionalnih in Evropskih raziskovalnih projektih, od leta 2000 tudi pri projektu popotresne obnove v Posočju kot vodja statikov Državne tehnične pisarne.

Tadej Vretič

ADVANT d.o.o.

Predavanje:
Najpogostejši vzroki za nedelovanje podatkovnih centrov in možni ukrepi

Četrtek, 16.09.2021
11:30 - 12:00
O predavanju
 

Tadej Vretič, inženir tehnične podpore v podjetju Advant d.o.o. Ima več kot 13 let izkušenj na področju vodenja sistemov in tehnične podpore. Široko znanje in izkušnje na področju informacijskih tehnologij s pridom izkorišča pri načrtovanju ter nadzoru in vodenju podatkovnih centrov.

Zoran Vehovar

TELEMACH d.o.o.

Predavanje:
Predstavitev podatkovnega centra Telemach

Četrtek, 16.09.2021
12:00 - 12:30
O predavanju
 

Zoran Vehovar se je Telemachu pridružil z začetkom leta 2021. Pred tem je v banki NLB vodil področje IT infrastrukture ter kibernetske varnosti, sicer pa svoje obširne vodstvene in strokovne izkušnje s področja telekomunikacij, informacijske tehnologije in kibernetske varnosti nabiral v družbi Mobitel, Telekom Slovenije in Northwestel v Kanadi.
Po izobrazbi je magister elektrotehnike, certificiran pa je tudi na področju revizije informacijskih sistemov in kibernetske varnosti. Zaljubljen je v tehnologijo, posebej intenzivno pa si prizadeva za zagotavljanje visoke kakovosti storitev.
V prostem času uživa v kolesarjenju, smučanju, pohodništvu, ter popotovanjih po svetu.

29.5.2024
Gospodarsko razstavišče

Izkoristite Early bird ceno, ki velja samo še
do 1.5.2024

DATA CENTER
 
197€
DATA CENTER + INFOSEK
900€

Cene ne vsebujejo DDV

PRIJAVI SE

Redna cena

Early bird cena
DATA CENTER
297€
197€

Velja za prijave prejete do 1.5.2024
Cene ne vsebujejo22% DDV

Early bird cena
DATA CENTER + INFOSEK
1.200€
900€

Velja za prijave prejete do 1.5.2024
Cene ne vsebujejo22% DDV

Soorganizator

Zlati sponzorji

Srebrni sponzorji

Srebrni partnerji

Bronasti sponzorji

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.