Predavanja

Breaking news!

V predavanju bodo predstavljene zadnje najaktualnejše novice na področju infrastrukture sodobnih podatkovnih centrov. Poudarek bo na konkretnih primerih, ki nam lahko pomagajo pri izboru tehnologij, načina upravljanja in tudi lokacije naših podatkovnih centrov. Dobili bomo vpogled v prihodnost podatkovnih centrov in preverili, kateri globalni trendi so pomembni za najbolj tipične podatkovne centre, ki jih gradimo v Sloveniji.

Branko Jovanović
ADVANT d.o.o.
Sreda, 17.06.2020
09:30 - 10:00
O predavatelju
Boštjan Košir
ADVANT d.o.o.
O predavatelju

Combined approach to Data centre cooling system assessment

Data centre cooling system analysis from both engineering and financial perspectives brings to the owner maximum transparency in decision making. Rittal will demonstrate a comprehensive assessment of the cooling system technical and financial features, combining computational fluid dynamics and total cost of ownership modelling tools.

Konstantin Bobyliov
Rittal d.o.o.
Sreda, 17.06.2020
10:00 - 10:30
O predavatelju

Izzivi pri energetskem upravljanju data centrov

Medtem ko se večina ljudi strinja, da podatkovni centri porabijo približno dva odstotka električne energije na svetu, obstaja veliko argumentov glede točnosti te številke in zanemarja širšo sliko vse porabljene energije v omrežni infrastrukturi. Približno deset odstotkov električne energije porabi digitalna tehnologija, če upoštevate omrežja, ki prenašajo podatke, in naprave, ki jih prikazujejo.

Kjučne besede: Globalna rast data centrov, zmožnosti električne infrastrukture, GEO obdelava podatkov/elektro kapacitete območji, zelena energija za data centre

Igor Bistričić
Telemach d.o.o.
Sreda, 17.06.2020
13:30 - 14:00
O predavatelju

Kdaj smo pripravljeni na selitev opreme v računalniški (podatkovni) center?

Neprekinjeno delovanje IT sistema je ključno za funkcioniranje podjetja, ne glede na to kako veliko je. Mnogokrat lahko dogodki, ki so posledica banalnih stvari, prevede do katastrofe v poslovanju. Na predavanju vam bomo predstavili nekaj možnih scenarijev, žal še vedno prisotnih v mnogih podjetjih, ki lahko prevedejo do težav v poslovanju ter možne rešitve.

Andrej Kranjc
Pošta Slovenije d.o.o.
Sreda, 17.06.2020
14:00 - 14:30
O predavatelju

Ne prepustite svojega podatkovnega centra naključju

V predavanju si bomo ogledali primer holističnega nadzora in upravljanja na primeru scenarija realnega podatkovnega centra. Ogledali si bomo primer simulacije vplivov izpada posameznih delov infrastrukture, prikazali enostavno sledenje spremembam in še veliko več.
Zavedanje in opazno izboljševanje zanesljivosti in razpoložljivosti podatkovnih centrov prinaša s seboj nove izzive, ki presegajo le osnovno poznavanje infrastrukture podatkovnih centrov. Vedno pomembnejše postaja hitro odzivanje na spremembe, ki jih prinašajo menjavanje opreme, specifične zahteve morebitnih najemnikov storitev, vpogled v soodvisnost procesov in življenjskih funkcij opreme IKT, ipd.

Tadej Vretič
ADVANT d.o.o.
Sreda, 17.06.2020
12:30 - 13:00
O predavatelju

New immersion cooling principles in data centers

Jim Weynand
GRC
Sreda, 17.06.2020
12:00 - 12:30
O predavatelju

Odgovori na sodobne izzive za napajanja Data Centrov z modularnimi UPS-i

Modularne UPS naprave so se v zadnjem obdobju že dokaj uveljavile v podatkovnih centrih (v nadaljevanju DC), ker omogočajo prilagajanje dinamičnim spremembam po moči napajanja, ker omogočajo postopno investiranje, ker so skladne z ostalo opremo v DC in ker omogočajo redundantno napajanje v manjših korakih.
Temu razvoju trga sledijo tudi proizvajalci s svojo ponudbo, ki je zelo raznovrstna.
V Socomecu pa sledimo novim izzivom v zvezi z napajanjem DC, ki se kažejo v zahtevi po vse večji zanesljivosti modula, potrebi po enostavnem rokovanju, popolnem avtomatskem delovanju, avtonomnosti v dograjevanju in vzdrževanju med rednim obratovanjem. Nove družine naprav, ki so predstavljene skozi video predstavitev, so odgovor na tovrstne nove izzive.

Vinko Božič
SOCOMEC Sicon d.o.o.
Sreda, 17.06.2020
11:30 - 12:00
O predavatelju

Peta generacija, danes tukaj

V preteklih letih smo predstavili časovni razvoj računalniških centrov ter napovedali prihod pete generacije računalniških centrov, ki bodo računalniške centre tehnološko in vsebinsko popolnoma prenovili. Danes to postaja realnost. Predstavili vam bomo prvi prototip računalniškega centra pete generacije, ki bodo v prihodnosti postali standardna tehnološka rešitev za večino modernih podjetij. Nova generacija računalniških centrov ne zagotavlja le varnega in učinkovitega delovanja IKT opremi, temveč postaja energetsko jedro sodobnega podjetja. Znanim sistemov za zagotavljanje razpoložljivosti se pridružujejo novi sistemi, ki omogočajo širšo uporabo nameščenih sistemov ter širši nabor funkcionalnosti, posledično pa prehod v pametna omrežja in nizko ogljično družbo.

Boštjan Lavuger
NTR inženiring d.o.o.
Sreda, 17.06.2020
09:00 - 09:30
O predavatelju

Podatkovni center iz druge plati

Podatkovni center je precej kompleksno in dinamično okolje. Je praktično v stalnem procesu spreminjanja. Okvare, nadgradnje in zamenjava aktivne opreme, sistemske ekipe podjetij in ustanov pogosto silijo v improvizacijo. Začasne rešitve velikokrat postanejo trajne. V podjetju Arhides v podatkovne centre včasih vstopamo tudi na drug način - v vlogi implementatorja strežniških, komunikacijskih, pomnilniških in drugih sistemov, kjer naletimo na različne probleme.

Borut Šosterič
Arhides d.o.o.
Sreda, 17.06.2020
10:30 - 11:00
O predavatelju
29.5.2024
Gospodarsko razstavišče

Izkoristite Early bird ceno, ki velja samo še
do 1.5.2024

DATA CENTER
 
197€
DATA CENTER + INFOSEK
900€

Cene ne vsebujejo DDV

PRIJAVI SE

Redna cena

Early bird cena
DATA CENTER
297€
197€

Velja za prijave prejete do 1.5.2024
Cene ne vsebujejo22% DDV

Early bird cena
DATA CENTER + INFOSEK
1.200€
900€

Velja za prijave prejete do 1.5.2024
Cene ne vsebujejo22% DDV

Soorganizator

Zlati sponzorji

Srebrni sponzorji

Srebrni partnerji

Bronasti sponzorji

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.